torstai 19. joulukuuta 2013

Joulu: Sinivihreä ja Hobitti

Kävimme Mimosan kanssa eilen katsomassa Hobitin. Se jäi mietityttämään meitä kovasti. Näissä pohdinnoissa ei pitäisi olla juonipaljastuksia, mutta lue varovaisesti.

 - Mietin myös sitä kääpiöitä takaa ajavaa örkkijoukkoa. Miten ne logistiikat on hoidettu? Miten ne saa joukkojen täydennystä? Niitähän lahdattiin järjettömästi, miten ne sai lisäporukkaa? Entä varusteiden huolta ja muonitus? No muonana voi aina raadella peuran, mutta täytyyhän niillä olla koko maan kattavat huoltoreitit. Ja siis työhyvinvointiin ei varmasti kiinnitetä huomiota, työttömyyseläke tai sairaslomat on varmaan vain kaukainen haave. Örkkien kannattaisi järjestäytyä liittoihin ja vaatia Sauronilta yms. parempia työoloja. Toivottavasti ne saa edes vaarallisen työn lisää.

- Tuskin, eiköhän ne ole aivopesty ja saa palkan ruokana luonnossa, jos saa. Mua kyllä kiinnostaa miten ne viestii toisilleen ja erityisesti miten ne löytää toisensa.
- Lähetit? Posti? Savumerkit? Hajujäljet?
- Hajujäljet, pakko olla.

- Ja mitä luulet, valmistaakohan haltiat itse suoristusraudat, vai ostaako ne kääpiöiltä?
- Ei haltiat uskalla riskeerata niiden hiuksia kääpiöiden töillä. Ne saattaisi tehdä jonkun jekun. Eiköhän haltiat tee itse rautansa ja lumoa ne jotenkin.
- Voit olla oikeessa, jos kärventää hiukset, Keskimaasta on varmaan järjettömän vaikeaa löytää hyvää kosteuttavaa hoitoainetta.


(Haltioiden hiuksethan on selvästi suoristettu, kun ne on niin nättinä. Arwenhan ei ole yhtään muodin mukainen. Mimosa mietti, että muut haltiat varmaan häpeää sitä. "Suorista, nainen, suorista!")

- Mä kuolen nauruun
- Parempi se, kuin kuolla örkkitaistelussa.
- Hyvä huomio.
- Smaug : "Miten haluat kuolla?" "Nauruun, kiitos."
Ehkä se onkin Smaugin salainen ase! Se ei tuhoa järvikaupunkia liekeillä, vaan vitseillä!

- Mua mietityttää se, onko haltioiden suoristusraudoissa jotain lisäosia yms.
- Ai niiku että sen rautaosan voi kääntää ja sieltä paljastuu kreppirauta?
esimerkiksi.
- Ehkä Arwen on käyttänyt sitä
- Mutta kyllä ne haltiat kreppaa kunnolla hiuksensa joihinkin eriyisjuhliin (sisäänpääsy vain jos elät ikuisesti). Arwen enemminki hiustenpesun jälkeen laitto hiukset ponnarille ja anto olla

-Mitä luulet, arvostetaanko haltia-aseseppiä enemmän vai vähemmn kuin suoristusrautaseppiä?
- Nyt pistit pahan. No nehän ei tule toimeen ilman suoristusrautaseppiä, joten ne on tosi pop. Mutta ne ei varman ulkopuolisille juuri huutele tosta seikasta, vaan on ennemmiki "lolz, haltiamiekka on paras miekka, katos mun miekkaa!", ja keskenään ne ihailee suoristusrautaseppiä
- Ostaako synkmetsän haltiat joiltain muulta haltiakansalta ne suoristusrauhat? Vai tuottaako ne halpisversioita itse?
- Varmaan tuottaa ite, ja sit ne ei toimi niin hyvin, Synkmetsä on vähän kuin Aasia, outo yksinjohtaja, pitää kansansa tiukasti otteessaan, ei juuri yhteyttä ulkomaailmaan... Mut tietty Thraduil ostaa itelleen ja parhaat raudat, Made in Rivendell etc
- Totta. Niihin rautoihin  varmaan kaiverretaan runoja ja nimiä yms.

- Mutta yksi juttu ainakin vielä niistä hiuksista,
suoristaako/letittääkö ja harjaako ne hiukset itse, vai käyttääkö jotain vähäpätöisempää haltiaa palvelijana?
- Palvelijoita. On suuri kunnia suoristaa Legolasin hiukset (sinä varmaan ilmottautuisit heti vapaaehtoiseks siihen hommaan
 - Mutta ei sinne niin helposti päästä.




Toivottavasti meidän pohdinnat on avannut teidän silmänne Hobitti -elokuvasta. Julkaisin ne nyt ilman Mimosan lupaa, mutta meillä oli niin hauskaa, että enköhän saa sen anteeksi. Mutta mennään sitten niihin joulujuttuihin ja kynsiin.

Tänä jouluna minua on inspiroinut sinivihreä. Tai oikeastaan myös erilaiset siniset ja vihreät.



Tahtoisin sinivihreitä koristeita ja sinivihreitä lahjoja.

Tein sitten sinivihreät kynnet. 

Alla on kerros OPIn Ski Teal We Drop -cremelakkaa ja päällä pari kerrosta Orlyn Go Deeperiä, jellypohjaista glitterlakkaa.




Vähän helpottaa sinivihreän himoon, mutta jotenkaan ei tarpeeksi. Himoan sitä väriä, kuten kääpiöt himoitsevat Arkenstonea (Arkkikiveä).


Käyttämäni lakat:
- Orly Bonder
- OPI Ski Teal We Drop
- Orly Go Deeper
- Seche vite


4 kommenttia:

  1. No voi jestas teitä XD Mulla on Hobitti vielä näkemättä, katon sitten varmaan dvd:ltä. Pelkään kyllä, että tulen pettymään, kun eka osakin oli vähän pettymys.

    Ihanat kynnet!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Väitätkö, ettet ole koskaan miettynyt, miten haltiat laittaa hiuksiaan? ;D

      Ei Hobitit ihan TSH:n tasolle yllä, mutta mä en valita. Ne maisemat, haltiat ja musiikki tekee mulle niin hyvää.

      Poista
  2. Hahhahahahh naurahdin täällä ääneen noille suoristusraudoille! :D Ja hienot kynnet!:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Hyvä, että nauratti. Me voitais kirjoittaa kirja kysymyksistä, johon nuo elokuvat ja kirjat eivät pysty vastaamaan.

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...