lauantai 19. toukokuuta 2012

Anne


Tänään vuorossa on kynsilakkahulluuteni huipentuma (koko tarina postauksen lopussa). Ja lakka(sarja), jolla on aivan erityinen paikka sydämmessäni. Sain tietää viime syksynä, että eräällä kynsilakkamerkillä on ollut kokoelma, joka on perustunut Englannin kuningas Henrik VIII:n vaimoihin. 

Suosikkivaimoni (heh) mukaan nimetty lakka Anne:

Anne Boleyn ja Anne


Anne on pienen kynsilakkayrityksen Rescue Beauty Loungen (RBL) lakka. Niitä pystyy tilamaan  täältä, ja hinta on 18 - 20$/pullo. Yhdessä pullossa on 12ml. Tyyristä tavaraa. Postikulutkin ovat 18$, mutta viidellä lakalla saa ilmaiset postarit. RBL:n lakat ovatkin kalleimpia ostamiani lakkoja. 

Yrityksen omistaja Ji Baek pitää tiivistä yhteyttä faneihinsa (rebels), ja tekee aika ajoin bloggareiden ja fanien kanssa yhteistyökokoelmia. Nyt on käynnissä fanikokoelma 2.0, ja ehdotusten viimeinen jättöpäivä on heinäkuun lopussa. Hieno mahdollisuus päästä luomaan unelmiensa lakka.

Mutta asiaan:




Annen pohja on oliivinvärinen, ja siinä on vaaleanpunaisia ja kultaisia mikroshimmereitä. Shimmereitä ei oikeastaan näe kynnellä (pullossa ne hieman näkyvät), vaan ne tuovat väriin lisää syvyyttä.Auringonvalossa shimmerit näkyvät paremmin. Tässä salamalla otettu kuva, jossa ne vähän näkyvät:

Lakka on mielestäni aika syksyinen. Sellainen jota käytetään paksun pehmeän neuleen kanssa viilenevien syksyisten päivein aikana.Suunnittelenkin käyttäväni tätä paljon syksyllä.

Muut sarjaan kuuluvat lakat:

Catherine, Jane ja Catherine H.

Taustatarinaa (eli Mimosan hulluudenpuuska):

Rakastan historiaa, ja ehkä jostain 10-vuotiaasta asti Henrik VIII ja hänen kuusi vaimoaan ovat kiehtoneet minua suunnattomasti.  Näinä vuosina olen lukenut monia kirjoja aiheesta, ja juuri tämän takia kiinnostuinkin aikoinaan historiasta. 

Koska miten jollain kuninkaalla saattoi olla kuusi vaimoa, joista yhdestä hän otti avioeron (ja joka sitten myöhemmin kuoli), naidakseen toisen naisen joka puolestaan mestautettiin kolmannen tieltä, joka kuoli lapsivuoteeseen, jonka jälkeen neljäs vaimo oli niin ”hirveä”, että suoraan avioero nr. 2, vain jotta viides nuorikko tyhmyyksissään pettää ja jonka tie siis vei mestauspölkylle, ja viimeiset vuodet vaimo nr.6 piti seuraa vanhenevalle kuninkaalle. Divorced, beheaded, died, divorced, beheaded, survived. Ihmeellistä.

Joten kun viime syksynä kuulin, että vaimojen mukaan nimettyjä lakkoja on ollut olemassa, mutta ei ilmeisesti enää saatavilla, oli minulla, noh, tunteet pinnassa. Sain asiaa tutkittuani kuitenkin tiedon, että lakat tulisivat hetkellisesti saataville! Odotin ennakkotilauspäivää (fanitilauspäivän olin jo missannut) kuin kuuta nousevaa. Pieni mutta oli, että lakat tulisivat myyntiin Suomen aikaa n. aamu kolmen - viiden välillä (täysin tarkkaa kellonaikaa ei annettu). Pohdintojen jälkeen päädyin siihen, että en pystyisi valvomaan kolmeen (seuraava päivä oli maanantai), ja lopulta päädyin siihen, etten viitsisi laittaa herätyskelloa myöskään soimaan, vaan aamulla ensimmäiseksi tekisin tilauksen. 

Yöllä havahduin kuitenkin, ja kurkistin samalla kellonajan. Se oli neljä aamuyöllä. En voinut vastustaa kiusausta, vaan avasin koneen ja menin yrityksen facebook-sivuille tarkistamaan oliko tilaus jo auki. Ei muuten ole helppoa herätä yöllä ja tuijotella kirkkaaseen tietokoneen näyttöön. Itse asiassa se tuntui ylitsepääsemättömältä, joten laitoin aurinkolasit päähän (tosin lasit pimensivät näkyvyyttä vähän liikaa). Onnekseni ennakkotilaus oli auennut juuri muutamaa minuuttia aikaisemmin! Nopeasti ostoskoriin kaksi pulloa ja eikun kassalle! Aamulla hivenen hävetti ja nauratti, millaisiin hulluuksiin sitä tuli ryhdyttyä. Ja vain kynsilakan tähden ;). (Mutta yöllä olin kertonut yöllisestä ostoseikkailustani RBL:n fanisivuille, ja sain sitten osakseni ihailua ja kunniaa Ji:ltä ja muilta faneilta :P )

Myöhemmin tilasin myös sarjan muut lakat: Catherinen, Janen ja Catherin H:n. (Mutta missä ovat Anne C ja Catherine P?) 


 
Sarjan kaikki lakat yhteiskuvassa!

 Yllättävän puhelias Mimosa kiittää ja kuittaa :)

4 kommenttia:

  1. Hyvät värit, Jane on mun suosikki pullon perusteella. Ja hauskasti kirjoitit, Mimosa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :). Itse en ole ihan varma mikä on suosikkini, en ole vielä edes ehtinyt kokeilla kaikkia!

      Poista
  2. Sä olet niin mainio! Onhan Anne hieno. Itse olen (vain) nimen perusteella ostanut OPIn Kinki in Helsinki ja Louvre me Louvre not. Myös A-England on kärjessä nimien vuoksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ohhoh, kirjoitusvirhe: lakka on siis Kinky in Helsinki

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...